DOSSIER NR. 25

I Dossier nr. 25 bringer vi interview med Kasper Asgreen og Brian Holm, Rasmus Kofoed, Johanne Schmidt-Nielsen, René Rechtman, Emil Goll, Lone Simonsen, Jonas Vingegaard, Ida Karstoft, Sebastian Aristotelis, Henrik Taudorf Lorensen, Anna Søndergaard, Geoff Martin, Karen Asta Arnfred Vallgårda og Jakob Nyvold.

Brian Holm kan fortælle historier som få, og det er måske også en af grundene til, at han for et par år siden skruede ned for aktiviteterne med sit belgiske cykelhold Quick-Step for i stedet at tilbringe mere tid i kommentatorboksen på Eurosport. Og det var i hvert fald ikke noget, der trak fra i regnskabet, da vi besluttede os for at invitere ham med i denne udgave af Dossier for at tale med en af de unge cykelryttere, Holm selv som sportsdirektør har været med til at skubbe frem i karavanen på landevejen: den 26-årige koldingenser Kasper Asgreen.

Da vi mødtes i Asgreens hus i den nordlige del af Kolding, havde rytteren, der tilhører samme gulvfabrikantsponsorerede hold som sportsdirektøren, netop vundet et af cykelsportens helt store endagsløb, monumentet Flandern Rundt. Brian Holm havde dog ikke været med til løbet i den brostenstoppede, forblæste nordbelgiske provins, han havde kommenteret triumfen fra det lune tv-studie i Skovlunde, og nu skulle de, mentoren og hans lærling, forenes og tale om det hele efter en rask træningstur omkring fjordbyen. De skulle vende løbet, ikke mindst den sindsoprivende finale, de skulle omkring fortiden og udstikke kursen for fremtiden.

Brian Holm kalder stadig cykling for en arbe’der-sport, men det er næppe talepædagogens skyld – det må have sin oprindelse i en flad København S-dialekt. Til gengæld siger han motOr på gammelsjællandsk, når han omtaler Kasper Asgreens fysiske kapacitet, som spillede sportsdirektøren med i ’Baronessen fra benzintanken’ eller et andet dansk lystspil fra 1960’erne – det må handle om hans alder.

Pointen er, at Brian Holm har lært at tale og fortælle, og Kasper Asgreen så ud til at nyde at være en del af hans selskab i fulde drag. Jeg håber, at I sidder tilbage med samme følelse, når I har læst samtalen mellem koryfæet og dansk cyklings største navn lige nu (fra side 20).

Velkommen til den 25. udgave af Dossier!

Kasper Steenbach, chefredaktør

Rasmus Kofoed om at genåbne på michelinniveau.

Kasper Asgreen i samtale med Brian Holm om at sejre, inden det er for sent.

Johanne Schmidt-Nielsen om at skifte karriere.

Emil Goll, Scarlet Pleasure, om at genfinde inspirationen.

Køb det nye Dossier i udvalgte butikker, supermarkeder og kiosker i hele Danmark.

Se den fulde forhandlerliste her.