DOSSIER NR. 28

I Dossier nr. 28 bringer vi interview med Tobias Rahim, Eva Helene Pade, Magnus Cort, Marianne Dahl, Nadine Redzepi, Christian Puglisi, Malene Hvidt, Nikolaj Lorentz Mentze, Jonas Poher Rasmussen, Anika Madsen, Mathias Smed, Line Vaaben, Lasse Skjønning Andersen, Sascha Ørbekker, Henrik Vibskov, Christian Friedländer. Plus Ditlev Tamm og David Shrigley.

Fra udgivelsens leder:

Kære læser

Fælles for langt de fleste, hvis ikke alle, af de dygtigste mennesker, jeg har interviewet gennem tiden, er, at de har øvet sig og øvet sig og øvet sig for at blive blandt de bedste inden for deres felt.

Alle fra sportsfolk og kunstnere til erhvervsfolk og politikere har knoklet sig til succes. Ingen bliver en god forfatter uden i deres barndom at have slugt bøger, som var al næring til livet gemt på den næste side. Ingen musiker har skabt noget nævneværdigt uden at have haft melodier i hovedet per default. Og ingen kok er blevet god uden at svede og fejle og lykkes ved komfuret igen og igen og igen.

I dette nummer kan du møde billedkunstner Eva Helene Pade (s. 16), der som barn malede med sin far nede i familiens kælder i huset på Fyn. Da han roste hende, blev hun motiveret til at arbejde videre. Siden da har hun stort set malet uafbrudt, både foran YouTube og på Kunstakademiet. I dag står samlerne i kø, og hun er ikke engang færdig med sin uddannelse.

Musiker Tobias Rahim (s. 80) har altid følt sig kaldet til at stå på de største scener, og han har fundet sig selv i andres musik, længe inden han begyndte at skrive sin egen. Cykelrytter Magnus Cort, som du kan komme ud at cykle med på side 35, kørte for sjov med sin familie på sin fødeø Bornholm, da han var lille. I dag er han den danske cykelrytter, der har vundet flest etapesejre i grand tours, flere end Bjarne Riis. Og selv om det begynder med en interesse og et tilfældigt opdaget talent, kræver det altid, ALTID, stædighed, dedikation og enorme mængder hårdt arbejde. 10.000 timer, siger man, bare for at blive hæderligt god, og hånden på hjertet – hvad har du selv brugt
10.000 dedikerede timer på?

Managing director og partner i Boston Consulting Group, Marianne Dahl (s. 68), har brugt dem og mange flere timer på ledelse, og hun har lært, at hendes kerneværdi som leder i dag slet ikke var til stede i hende, da hun var ung og fremadstormende. Den er kommet med alderen, øvelsen og selvtilliden.

Kokkene Anika Madsen, Nadine Redzepi, Mathias Smed og Christian Puglisi på side 51 har brugt dem på at lave mad – og det er da en interesse, man i den grad kan tage med hjem og endda sprede kærlighed med, så vi har bedt dem gøre netop det: lave en hverdagsret til deres familie og dele opskriften med os alle.

Christina Zemanova, chefredaktør

Tobias Rahim, musiker, om at ville have det hele og syv musiknumre, der har været med til at forme ham.

Eva Helene Pade, kunstner, om at dyrke sit talent.

Magnus Cort, cykelrytter, om at lave hattrick i Vuelta a España.

En dag med Malene Hvidt, arkitekt, og Nikolaj Lorentz Mentze, designer.

Kokkene Anika Madsen, Mathias Smed, Nadine Redzepi og Christian Puglisi om deres favoritretter (og opskrifterne) fra hjemmekøkkenet.

Velkommen til den 28. udgave af Dossier!

Køb det nye Dossier i udvalgte butikker, supermarkeder og kiosker i hele Danmark.

Se den fulde forhandlerliste her.

Bliv abonnent på Dossier her.